Suman Malagkit cu sos de caramel de cocos

Suman Malagkit cu sos de caramel de cocos aburit în frunze de banană este gustarea sau desertul perfect. Acest orez lipicios filipinez este moale, mestecat și făcut extra delicios cu un sos bogat și cremos. Este foarte captivant!

Am văzut această rețetă suman de malagkit pe The Skinny Pot și am știut că trebuie să o încerc imediat. Fotografiile ei păreau delicioase; Abia așteptam să-mi scufund dinții în propriul meu lot din acest tratament clasic filipinez.

Dar, deși aveam toate ingredientele în cămară plus frunze de banană congelate în congelator, am fost oarecum dezamăgit că mango nu sunt în sezon pentru că, într-adevăr, ce complimente mai bune suman parfumat decât felii dulci și suculente de acest fruct? Sos de caramel de nucă de cocos sărat, atât!

Băieți, sosul auriu bogat și cremos? Amah-zing! O uimire din sumanul meu în acel glorios aur lichid și mango au fost toate uitate.

Tortul cu orez lipicios este delicios, dar caramelul este vedeta spectacolului în opinia mea. Este serios atât de bun, că ți-ar plăcea la TOT.

În plus, este foarte ușor de făcut cu doar trei ingrediente! Puteți să o faceți din timp sau să dublați rețeta și să o păstrați la frigider pentru oricând pofte.

Ce este suman malagkit
? Amestecul este înfășurat în frunze de bananier și apoi fiert sau aburit până se înmoaie și se mesteacă.

Tortul de orez lipicios se servește de obicei cu zahăr brun, latik, sos de caramel sau o parte din mango suculent. Este o gustare sau un desert umplut și delicios cu o ceașcă de ciocolată caldă, cafea sau ceai.

Note de ingredient
Orez glutinos – numit local „malagkit” în Filipine. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de orez dulce sau orez lipicios. Are un bob alb care devine strălucitor, translucid și lipicios când este gătit.
Zahar granulat – folosit pentru îndulcirea orezului lipicios.
Sarea – echilibrează dulceața
Laptele de cocos – în timp ce laptele de nucă de cocos proaspăt presat oferă cea mai bună aromă, laptele de nucă de cocos conservat oferă o alternativă convenabilă. De asemenea, puteți încerca forma de pulbere și reconstitui-o în conformitate cu instrucțiunile ambalajului.
Zahărul brun – conferă sosului o aromă mai bogată de caramel și o culoare chihlimbar.
Sfaturi de gătit
Înmuiați orezul glutinos în apă timp de o oră pentru a găti uniform și mai repede.
Treceți pe scurt frunzele de banană pe foc mic pentru a se înmuia și a deveni mai flexibile. Dacă folosiți frunze de banană înghețate, nu le treceți peste flăcări. Spălați-le ușor în apă caldă până se înmoaie.
Puteți adăuga frunze de pandan înnodate atunci când gătiți orezul pentru parfum și aromă.

Folosiți o oală în care omul se va potrivi perfect și cântăriți omul cu o farfurie pentru a nu pluti în timp ce fierb.
Mod de gătit în aburi
Aranjați amestecul de orez învelit în banane cu partea pliată în jos pe coșul aburului. Puteți sări peste legarea capetelor omului dacă le aburiți.
Aburiți la foc mediu timp de aproximativ 40 până la 60 de minute sau până când orezul lipicios este moale, mestecat și complet gătit.
Scoateți-l din aburi și desfaceți-l cu grijă pentru a vă bucura.
Servire de sugestii
Suman malagkit este de obicei servit cu zahăr brun, latik, sos de caramel sau o parte din mango suculent. Este o gustare sau un desert umplut și delicios cu o ceașcă de ciocolată caldă, cafea sau ceai.

Depozitarea resturilor
Depozitați resturile într-un recipient etanș și păstrați la frigider până la 3 zile sau congelați până la 3 luni.
Pentru a reîncălzi, aburiți timp de aproximativ 3 până la 5 minute sau încălziți în cuptorul cu microunde.
Suman Malagkit cu sos de caramel de cocos
Suman Malagkit cu sos de caramel de cocos aburit în frunze de banană face gustarea sau desertul perfect. Cu o prăjitură de orez delicioasă, dulce și lipicioasă, presărată cu sos bogat și cremos, această delicatesă filipineză creează serios dependență.
Echipament

frunze de banană
Abur sau oală
Ingrediente
1 cutie (13,5 uncii) lapte de cocos
1 cană zahăr
1 linguriță sare
3 căni orez glutinos
Pentru sosul de caramel de nucă de cocos
1 cutie (13,5 uncii) lapte de cocos
1 cană zahăr brun
1/2 linguriță sare
Echipament
frunze de
oală oală suficient de mare pentru a se potrivi omului și suficientă apă pentru a acoperi Instrucțiunile de fierbere

Intr-un castron, asezati orezul si apa rece cat sa acopere. Se înmoaie aproximativ 1 oră și apoi se scurg bine.
Între timp, pregătiți frunzele de banană tăind capetele rigide. Tăiați în pătrate de 10 x 10 inch. Dacă frunzele se simt rigide, treceți scurt peste flăcările de gaz timp de aproximativ 10 până la 20 de secunde până când sunt flexibile.
Într-o oală, combinați laptele de cocos, zahărul și sarea. Se amestecă până se dizolvă zahărul și sarea. Adăugați orez și amestecați pentru a dispersa.
Acoperiți și gătiți orezul la foc mediu-mic până când lichidul este absorbit.

Se ia de pe foc și se lasă să se răcească puțin. Așezați aproximativ 2 până la 3 linguri de grămadă pe o frunză de banană și formați în bușteni, lăsând aproximativ 1 inch pe laturi. Rulați frunzele de banană strâns în jurul orezului pentru a forma un buștean și pliați ambele margini pentru a sigila.
Într-o oală, aranjați suman cu partea pliată în jos și adăugați suficientă apă pentru a acoperi la aproximativ 1 inch. Așezați un strat de frunze de banană peste suman și o farfurie deasupra pentru a le cântări. Acoperiți oala cu capac.
La foc mediu, gătiți aproximativ 45 de minute până la 1 oră sau până când orezul este complet gătit. Cu clești, scoateți omul din apă și lăsați-l să se răcească.
Pentru servire, curățați frunzele și stropiți Suman cu sos de caramel de nucă de cocos.
Pentru sosul de nucă de cocos
Într-o cratiță la foc mediu, combinați laptele de cocos, zahărul brun și sarea și amestecați împreună până când zahărul și sarea sunt dizolvate.
Aduceți amestecul la fierbere. Continuați să gătiți, amestecând regulat, timp de aproximativ 20 până la 25 de minute sau până când amestecul este redus și îngroșat.
Informații nutriționale
Calorii: 215kcal, Carbohidrați: 37g, Proteine: 2g, Grăsimi: 6g, Grăsimi saturate: 6g, Sodiu: 153mg, Potasiu: 100mg, Zahar: 17g, Vitamina C: 0.3mg, Calciu: 16mg, Fier: 1.5mg

Leave a Reply