Sinigang na Baka sa Bayabas

Sinigang na Baka sa Bayabas este o ciorbă răcoritoare făcută din carne de vită cu furculiță, spanac de apă și guava proaspătă. Acest fel de mâncare filipinez este delicios și se umple singur sau cu orez aburit. Este o modalitate excelentă de a vă încălzi în zilele ploioase sau în iernile reci.

Sinigang na baka sa bayabas este o variantă a supei clasice acide filipineze în care guava este folosită ca bază de aromă în locul tamarindului obișnuit. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de bulanglang în regiunile Kapampangan din țară.

Spre deosebire de tărâțimea ascuțită, plină de buze, a sinigangului pe bază de tamarind, această versiune are o aromă mai delicată, cu o ușoară notă de dulceață și o notă subtilă de aciditate din guave. Are un gust ușor și răcoritor, dar este consistent și hrănitor.

Note de ingrediente
Coji de carne de vită dezosată – o tăietură de carne dură și dureroasă, care este cel mai bine gătită scăzută și lentă la căldură umedă; un ingredient comun în supe. De asemenea, puteți utiliza piept de vită, coaste scurte de vită sau coaste de rezervă.
Ceapa – îmbunătățește aromele sărate și adaugă o dulceață subtilă
Sos de pește – adaugă umami, aromă sărată
Roșii – folosiți roșii proaspete coapte, deoarece sunt mai dulci și mai suculente
Ripe Guava – dacă guayele proaspete nu sunt disponibile, puteți folosi pudra de bază a supei de guava.
Kangkong – numit și spanac de apă. Puteți înlocui alte verdeață cu frunze, cum ar fi spanac, blaturi kamote sau pechay
Sare și piper – condimentați după gust
Sfaturi de gătit
.

Pentru a extrage aroma maximă, extrageți pulpa de guava. Scoateți semințele și puneți-le într-un castron cu aproximativ o cană de apă. Se pasează cu spatele unei linguri și se strecoară într-o sită cu ochiuri fine. Aruncați semințele și adăugați sucul extras în oală.
Puteți adăuga mai multe legume precum okra, gabi, sitaw (fasole lungă de curte) și labanos (ridiche albă). Acest lucru nu numai că va extinde porțiile, dar va adăuga aromă și textură supei.
Cum se servește și se păstrează
Sinigangul de vită cu guava este delicios singur sau ca parte a unei mese mai mari. Serviți-l fierbinte ca preparat principal pentru prânz sau cină cu orez aburit și sos de pește condimentat pentru scufundare.
Păstrați resturile într-un recipient etanș și păstrați-le la frigider timp de până la 3 zile.
Reîncălziți într-o oală pe aragaz sau în cuptorul cu microunde la intervale de 2-3 minute până când este fierbinte.
Sinigang na Baka sa Bayabas
Beef Sinigang cu guava este metoda perfectă de încălzire! Această supă filipineză are un gust ușor și răcoritor, dar este consistentă și hrănitoare. Este delicios singur sau cu orez aburit!
Ingrediente

2 kilograme de carne de vită dezosată, tăiate în bucăți de servire
8 căni de apă
1 ceapă, curățată și sfărâmată
1 lingură de sos de pește
3 roșii Roma, tocate
1 lire (aproximativ 10 până la 12 bucăți) guave mari coapte și semi-coapte, curățate, tăiate în sferturi și
sare sădită și piper după gust
1 grămadă mică kangkong
Instrucțiuni

Într-o oală la foc mediu, combinați cozi de vită și apă. Aduceți la fierbere, spumă degajată care plutește deasupra.
Când bulionul s-a curățat, adăugați ceapă și sos de pește.
Se reduce focul, se acoperă și se gătește aproximativ 1/2 până la 2 ore sau până când carnea este fragedă.
Între timp, curățați guava și tăiați-o în două. Cu o lingură, scoateți semințele și combinați cu o cană de apă dintr-un castron. Se pasează cu spatele unei linguri pentru a extrage pulpa și se strecoară într-o sită cu ochiuri fine. Aruncați semințele și puneți deoparte sucul.

Adăugați roșii, guava și pulpă de guava. Continuați să gătiți încă 7 până la 10 minute sau până când se înmoaie și a conferit aromă bulionului.
Tăiați aproximativ 2 centimetri de tulpini de kangkong și aruncați. Tăiați kangkong în lungimi de 3 inci, separând tulpinile mai rezistente de frunze. Adăugați în oală și continuați să gătiți timp de aproximativ 1 minut sau până când tocmai s-a ofilit.
Se condimentează cu sare și piper după gust. Serviți
note fierbinți
Utilizați o combinație de guava coapte și verzi, pentru un echilibru bun între gustul acru și dulce.
Informatii nutritionale
Calorii: 311kcal, Carbohidrați: 29g, Proteine: 35g, Grăsimi: 7g, Grăsimi saturate: 2g, Grăsimi polinesaturate: 1g, Grăsimi mononesaturate: 3g, Colesterol: 53mg, Sodiu: 470mg, Potasiu: 1400mg, Fibre: 10g, Zahar: 18g , Vitamina A: 1465IU, Vitamina C: 397mg, Calciu: 85mg, Fier: 4mg

Leave a Reply