Regina Elisabeta a II-a a murit

 

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit la Balmoral, la vârsta de 96 de ani, după ce a domnit 70 de ani.

Ea a murit liniștită joi după-amiază la moșia ei din Scoția, unde și-a petrecut o mare parte a verii.

Regina a ajuns pe tron ​​în 1952 și a asistat la schimbări sociale enorme.

Fiul ei, regele Carol al III-lea, a spus că moartea iubitei sale mame a fost un „moment de mare tristețe” pentru el și familia sa și că pierderea ei va fi „profund simțită” în întreaga lume.

El a spus: „Plângem profund trecerea în neființă a unui suveran prețuit și a unei mame mult iubite.

„Știu că pierderea ei va fi resimțită profund în toată țara, tărâmurile și Commonwealth-ul, precum și de nenumărați oameni din întreaga lume”.

În următoarea perioadă de doliu, el a spus că el și familia sa vor fi „mângâiați și susținuți de cunoștințele noastre despre respectul și afecțiunea profundă în care Regina a fost atât de larg cuprinsă”.

Regele și soția sa, Camilla, acum Regina Consort, se vor întoarce vineri la Londra, a anunțat Palatul Buckingham. Se așteaptă să se adreseze națiunii.

Familia regală senior s-a adunat la Balmoral după ce medicii Reginei au devenit îngrijorați de sănătatea ei mai devreme în cursul zilei.

Toți copiii Reginei au călătorit la Balmoral, lângă Aberdeen, după ce medicii au pus-o pe Regina sub supraveghere medicală.

Acolo s-au adunat și nepotul ei și acum moștenitor la tron, Prințul William, și fratele său, Prințul Harry.

Leave a Reply